hvordan giver man kreativitet videre til sine børn
Noget af det bedste jeg kan huske fra min barndom, var når min mor tog alt sit kreative grej frem og vi var kreative sammen. Det fyldte hele spisebordet og der blev tegnet og malet, syet puder og dukketøj og lavet nisser, juledekorationer, perlekæder og smykker. Hvad vi ikke har lavet af kreative ting på vores spisebord... 

Kreativitet er noget jeg rigtig gerne vil give videre til min datter. Derfor har det også rumsteret en del oppe i mit hoved, hvordan jeg gør det. Jeg tror ikke der er nogle regler eller måder man gør det bedst, men jeg tror at kreativitet gives videre helt af sig selv, når hun ser jeg laver noget kreativt og hun får lov at være en del af det.

Vi har brugt et par morgener og eftermiddage på det sidste på at tegne. Jeg farvelægger i en malebog og Sienna på papir, når hun altså ikke spidser blyanterne eller tager dem ud og ind af æsken en million gange. Jeg synes det er så hyggeligt når vi kan sidde sammen ved spisebordet og tegne og det at være kreativ sammen med min datter, var noget af det jeg næsten så allermest frem til, mens jeg var gravid.

Sienna er kun lige knapt halvandet år, så det er begrænset hvad hun kan være med til, men det er som om, at lige så snart jeg har haft noget i hænderne og hun har set mig bruge tingene, så vil hun også. Hun kopierer helt enormt meget for tiden.
Mit strikketøj lægger ofte bare fremme og da hun var mindre, var det garnnøglerne som var de sjove. Jeg var nervøs for, at hun hev for meget i det og maskerne blev tabte, men jeg tror kun det er sket en enkelt gang.
Nu tager hun i stedet strikkepindene i hver sin hånd og sidder og gnider de to spidser mod hinanden så de siger samme klik-klak lyd, som når jeg strikker. Eller også sorterer hun strikkepinde i et væk.
Den lyserøde kasse er en jeg har fået, med indhold, fra et loppemarked. Det er ikke nogle strikkepinde jeg rigtig har brugt selv, så hun har fri leg med dem ♥

Sidste år, op til jul, da hun kun var omkring 7 måneder gammel, da var det første gang hun sad med til bords da der var kreativitet på bordet. Jeg lavede julestjerner og hun legede med papirenderne som jeg klippede af. Jeg lavede også juledekorationer og hun legede med gran. 

Jeg tror i virkeligheden ikke, at man kan starte for tidligt, med at lave den slags ting sammen. Hvad de små kan være med til, vil bare udvikles over tid. Jeg tænker, at jo mere hun får lov at være med til, jo før vil hun også kunne lave noget selv, som kan bruges til noget. 
Det kan godt være at vi får snavsede fingre eller vi får kludret noget garn sammen og der skal tørres en klat maling op hist og her, så tænker jeg, at det ikke gør så meget ☺

Jeg har allerede planer om, hvad vi kan lave af julegaver sammen, så jeg tænker vi snart skal i gang. 

Er du kreativ med dine børn og hvordan gør I den slags hjemme hos jer? ♥Kommentarer

Populære indlæg