alvor på en mandag - om indholdstoffer i mad-, kosmetik- og plejeprodukter og en underskriftsindsamling

http://hejmagi.blogspot.com - @juliemakes -

Mens jeg sad og drak min morgenkaffe scrollede jeg gennem min Instagram og så nogle af det sidste døgns instastories og frem kom en reklame fra Änglamark som fangede min interesse. Jeg plejer ellers at scrolle meget hurtigt videre ved reklamer, for de siger mig sjældent særlig meget. Men i dag blev jeg altså fanget og det vil jeg fortælle lidt mere om...

Det der fangede mit øje og øre var en sætning ala "lige nu foregår det største menneskelige eksperiment nogensinde"... Jeg tænkte "hvad?" og swipede op for at komme til at se mere om hvad der lå bag reklamen og jeg kom ind til en side der hedder NyKemiLov.nu.

Der er jo nok ikke noget at sige til, at jeg blev grebet af reklamen og jeg må altså tilstå, at dem der har lavet reklamen skal have en kadeau for det ramte mig spot on. Det er sjældent at reklamer gør det ved mig.

Nå, men altså, til dét det handler om. En underskriftsamling til et beslutningsforslag til Folketinget, med tre punkter, hvor man dels forbyder bisphenoler og flourerede stoffer i fødevarekontaktmaterialer, i visse andre produkter og også i genbrugsfasen samt at der skal tages initiativ at der også bliver lavet en lignende forbud i EU og sidst men ikke mindst, at der bliver lavet en undersøgelse der skal finde ud af påvirkningen af potentielt farlige kemiske stoffer når de kombineres, altså den såkaldte cocktail effekt.

Jeg synes det er super interessant og jeg har her til morgen, læst en masse om det der ligger bag beslutningsforslaget og jeg vil virkelig anbefale alle at gå ind og læse mere om det der ligger bag. Du kan læse mere her.

Beslutningsforslaget kommer fra coop men det her indlæg er på ingen måde sponsoreret, jeg synes bare forslaget skal have al den opbakning det kan få og så ligger det indenfor et emne som jeg synes alle burde gå mere op i.

Der er 12 grupper af stoffer som coop har besluttet at sætte til livs i deres egne produkter og produkter de sælger i deres kæde. De kalder det, det beskidte dusin og man kan læse specifikt om hver af de 12 grupper, hvad de gør og hvorfor de ikke er gode for os.

Som bekendt, så går jeg jo virkelig op i, at vi kan give de bedste mulige forudsætninger for vores datter i fremtiden og vores sundhed, for ikke at tale om miljøet, og jeg sætter virkelig pris på, at det kunne blive nemmere at navigere i, hvis disse 12 stoffer blev forbudt. Det er for mit vedkommende lidt af en jungle, at finde hoved og hale i etiketter med indholdstoffer og jeg er sikker på at mange har det ligesom mig. I virkeligheden er jeg slet ikke i tvivl.
Jeg kender mange som rigtig gerne ville gå op i det, men som føler kampen er tabt allerede inden den er påbegyndt, fordi det simpelthen er så uigennemskueligt for helt almindelige mennesker.


Hvad vi kommer på vores krop og hvad vi spiser, har betydning for vores sundhed, vores forplatningsevne og for vores jord ♥Kommentarer

Populære indlæg