søndagskage - opskrift på kage med hindbær


Vi er så heldige at være omgivet af de bedste venner man kunne tænke sig! Så da vi havde fået bragt en ordentlig omgang mørkerøde, søde og bløde efterårshindbær direkte fra Thyholm og plukket samme dag, var glæden stor. Tænk sig hvor betænksomt at tænke på os og glæde os med have-hindbær, så en kage måtte der til, da en anden kær veninde kom på besøg ♥

Der er næsten altid hjemmebagt kage på bordet når vi får gæster, for både fordi, som jeg nævnte her, det er det den måde jeg viser at jeg har nogen kær. Jeg forkæler med hjemmelavede godter, men også bare fordi jeg godt kan lide den hygge der opstår når man samles om et bord.

De lækre efterårshindbær kunne vi slet ikke nå at spise, bare som de var, for der var mange. Så lidt af dem frøs jeg ned, men kun i to dage, for så var der en anledning til kage på bedding.

Det blev til denne lækre kage som jeg vil dele opskriften med dig på, herunder ♥

Forresten. Hvis du er mere til æblekage, så kan hindbærerne nemt skiftes ud med 2-3 æbler skåret i tynde både og et drys kanelsukker over æblerne inden bagning.

Ingredienser:
2 æg
200 gram sukker
100 gram smør
200 gram hvedemel
1 teske bagepulver
2 teskeer hjemmelavet vaniljesukker
ca. 130 gram frosne hindbær (mere eller lidt mindre kan også gå)

Cremefraiche blandet med vaniljesukker til at servere ved siden af kagen.

Fremgangsmåde:
Ovnen tændes på 200 grader.

Smørret smeltes i en lille gryde og sættes til side.
Æg og sukker piskes hvidt og luftigt, og smørret hældes i. Der røres med en dejskraber indtil det er ensartet i konsistensen.

Mel, bagepulver og vaniljesukker sigtes i og der røres igen med dejskraber til dejen er ensartet.

Grunden til at man rører med en dejskraber i stedet for at piske, er for ikke at slå luftet ud af dejen som man har fra da man piskede æg og sukkeret - og bagepulveret er heller ikke så vild med piskning. Kagen hæver simpelthen mere og pænere hvis dejen bare er rørt.

En springform smøres med smør og dejen hældes i.

Hindbær fordeles oven på dejen. Der er ikke nogen grund til at trykke dem ned, for de vil automatisk synke lidt ned under bagningen.

Bag i omtrent 35 minutter.

Server kagen med cremefraiche med vaniljesukker til og lad fuglene synge ♥


Follow

Kommentarer

Populære indlæg