Julede boller efter en frisk tur i frostvejr og noget om julegavebilleder
I weekenden bagte jeg julede boller og vi cyklede en tur på en frostklar søndag morgen. Det var godt der var boller at lune sig på da vi kom hjem, for mine ben føltes noget nær frosne. Jeg tror det er tid til at finde overtræksbukserne frem,  Sienna var dog dejlig varm da hun kom ud af sin flyverdragt. Her deler jeg lidt billeder fra en dejlig morgen og en opskrift på julede boller med kanel, kardemomme, revet æble og rosiner ♥

Vi cyklede blot igennem vores nabolag men også forbi Sorgenfri Slotspark og ud forbi Brede og Virum, for at vende tilbage til vores egne veje igen. Jeg elsker området omkring Brede Værk og National Museet og jeg tror vi skal udforske området mere i det kommende år.

Jeg har fået bestilt og printet nogle billeder af Sienna, blandt andet til lidt julegaver og det er altså bare ren fryd at stå med billeder i hånden og ikke kun se dem på telefonen. Alle billederne er taget med min iPhone men selv billederne der er 20x30 cm er god kvalitet.
Jeg bestiller altid billeder med mat overflade hvis det kan lade sig at gøre, for jeg kan godt lide at der ikke er så meget genskin.

Jeg har flere gange bestilt hos smartphoto og er virkelig tilfreds med både kvalitet og hurtigheden på leverancen. Jeg bestilte søndag den 10 december og 3-4 dage efter var de i min postkasse. Det synes jeg var rigtig fint når man tænker på at de skal printes først, samt det er december og tusindvis af andre også bestiller billeder nu, lidt i sidste øjeblik.
Dette er ikke sponsoreret indhold, blot en begejstret kunde. Et lille tip, hvis man tilmelder sig deres nyhedsbrev er der næsten altid rabatkoder at komme efter.

Flere af billederne har jeg klippet i og tryllet om til små juleengle. Det viser jeg mere af næste år sammen med en lille guide til hvordan man gør, i god tid, så man kan nå at få bestilt billeder inden jul.

Nu til den julede bolle-opskrift. Jeg laver som regel altid boller på slump, men den her gang prøvede jeg at måle og veje af hvad jeg brugte, så jeg kunne dele opskriften. Heldigt, for den blev god ☺

Ingredienser:
1 pakke gær
4 teskeer sukker
4 dl lunt vand
½ dl olie
en lille teske salt
50 gram rosiner, opblødte
2 æbler, revet
1 teske kanel
1 teske kardemomme
cirka 950 gram hvedemel
et æg til pensling

Fremgangsmåde:
Kog lidt vand i en elkedel og hæld over rosinerne så de bliver lidt opblødte. På den måde blive rosinerne i bollerne bløde frem for hårde og seje.

Smuldr en pakke gær i en skål og kom sukker ved. Drej rundt til gæret er opløst.

Hæld vand i skålen og rør.

Tilsæt olie og salt. Rør rundt.

Tilsæt de i blødsatte rosiner efter du har hældt vandet fra.

Riv to æbler og kom i dejen.

Tilsæt nu kanel og kardemomme samt melet lidt efter lidt mens du ælter. Jeg bruger som regel altid røremaskine og det fungere perfekt. Jeg er ikke så vild med fedtede fingre☺
Grunden til jeg har skrevet cirka mængde på melet er, at der er forskel på hvor meget vand der er i rosiner og æblerne og hvor meget de dermed suger.

Stil dejen til hævning overdækket i en time når dejen er fin, smidig og ensartet. Jeg ælter som regel indtil dejen ikke hænger ved siderne i røreskålen længere.

Drys mel på et bord og ælt kort og form derefter til boller og kom på bageplade med bagepapir.
Lad dem efterhæve overdækket i en halv time.

Pensl bollerne med rørt æg og bag bollerne i cirka 15-20 minutter ved 220 grader varmluft.

Nyd, hyg og velbekomme ♥Kommentarer

Populære indlæg