Lav selv en nissedør ud af ispinde


Hej igen... er der noget mere magisk end en nissedør? Jeg synes det er det hyggeligste påfund og derfor skulle vi da også have en nissedør hjemme hos os. Jeg har begivet mig ud i at lave en selv og det var slet ikke svært... du kan også nå det i dag. 

Hvem siger nissen flytter ind 1. december? Måske mistede han sit kort på vejen, fra Nordpolen, eller måske havde han lige et ærinde på vejen. Hans forsinkelse kan nemt undskyldes på et lille brev i postkassen.

Jeg vil forsøge med lidt billeder og  tekst, at vise og forklare hvordan du nemt kan lave en nissedør selv, ud af ispinde og ståltråd med lidt hjælp fra en limpistol og en saks. 

Postkasse og træsko har jeg købt i Søstrene Grene til omkring 5-8 koner eller noget i den dur. Billigere end hvad jeg selv ville kunne lave det for.

Ispindene er lidt større end almindelige ispinde, de kan købes i Panduro. Eller man kan spise et par is som der måske tilfældigvis befinder sig i fryseren, og så kan man bare bruge lidt flere en fire, for at få den rigtige bredde men ønsker på døren.

Du skal bruge:
6 store ispinde
to små stykker ståltråd på omkring 15 cm hver
evt. kristtjørnbånd til kransen

Fremgangsmåde:
Du skal bruge 4 ispinde til selve døren og klippe de buede ender af. Jeg lagde en femte ispind på tværs og tegnede efter den, hvorefter de kan klippes over med en helt almindelig køkkensaks.

Den 5 ispind klippes midt over og de buede ender klippes af. Det behøver ikke være så præcist. Den skal bruges til at stabilisere døren bagpå og er den som de fire ispinde som er fronten, skal limes på.

Når de fire ispinde er limet på de to stabiliseringsstykker tages en 6. ispind og klippes på langs i 4 stykker.
2 af stykkerne klippes i en breddes længde af døren og limes fast foran, et lille stykke fra toppen og fra bunden.

Et håndtag laves ud af ståltråd og limes på. Jeg lavede en lille bue af ståltråd og viklede det resterende omkring og stak enden ind i håndtaget, så den ikke sad og strittede.

En cirkel formes med ståltråd og kristtjørnbåndet vikles om og kransen limes på døren.

Vupti! og døren kan klistres på væggen eller hvor den skal være, med dobbeltsidet tape. Nu kan nissedrillerierne godt begynde! 


Follow

Kommentarer

Populære indlæg