Min mors havregrynskugler

Havregrynskugler som mor lavede dem - http://hejmagi.blogspot.com - @juliemakesmagic

Havregrynskugler er helt specielt og på min top 5 over jule-nostalgiske ting. Vi har lavet dem hvert år, lige så længe jeg husker. Jeg har prøvet mange opskrifter efter jeg er flyttet hjemmefra for knapt 10 år siden, men i år måtte jeg altså bede om min mors opskrift. Det er og bliver de bedste og jeg vil dele opskriften med dig ♥

Der findes tørre havregrynskugler. Virkelig tørre. Nogen med for mange havregryn, nogen med kaffe og nogen med alkohol i. Det er helt forkert, efter min mening. Rigtige havregrynskugler skal være som de her.

Mange kan godt lide dem rullet i kokos, det er en smagssag og da jeg aldrig har været vild med kokos er jeg ikke en af dem. Med min mor plejede vi at lave dem både med kokos og perlesukker, så der var favoritter til alle.

 Jeg har holdt mig til perlesukker, eftersom det var mig der lavede dem og derfor også mig der bestemte. Fordele ved at være voksen☺

Ingredienser:
250 gram havregryn (finvalsede)
200 gram flormelis
75 gram blødt smør
65 kram kakao
1 ½ deciliter fløde

Perlesukker eller kokosmel

Fremgangsmåde:
Kom det hele i en skål eller røremaskine - gerne med en af dem der har et form for låg for al kakaoen kan godt støve lidt inden massen har samlet sig. Med elpisker eller røremaskinen blandes det hele til en ensartet masse. I starten kan man godt tænke "det her er da alt for tørt, hvordan bliver det nogensinde til en lækker havregrynskuglemasse" - men fortvivl ej, det skal bare have lidt længere tid med piskeren.

Form til små kugler og vend dem i perlesukker eller kokosmel, alt efter hvad der behager din gane 

Opbevar på køl og skal helst spises inden et par dage, af hensyn til fløden.

Tag eventuelt lidt fra i et lille glas til en du har kær. Det er en sød lille nissegave til en kollega eller en værtindegave måske.

Jeg skal have gang i en portion mere, da de alle blev spist til det Magiske Værksted og naboen kunne også godt have fortjent et glas... men så kan det også godt blive jul ♥

Havregrynskugler som mor lavede dem - http://hejmagi.blogspot.com - @juliemakesmagic

Kommentarer

Populære indlæg