triple chocolate cookies - du vil ikke fortryde det ♥




Min kæreste, dejligste, skønne mand havde fødselsdag i går ♥ Så jeg har bagt cookies en masse i denne weekend. Først til familiefejringen i lørdags og senest sent i går aftes, så han kunne få en omgang med på arbejde i dag. Jeg har bagt efter denne opskrift i 3-4 år og det er og bliver min yndlings. Jeg fandt en opskrift på en amerikansk side til inspiration og efter lidt omregninger til vores måleenheder og tilpasninger er det sidenhen blevet helt min egen... og nu vil jeg dele den med dig også. Du bliver ikke skuffet  ♥

Kyllingen på billedet, er en af snart mange. Vi har produceret i stor stil. Jeg elsker når lillefisen vil være kreativ sammen med mig, og efter hun havde en gul påskekylling med farvestrålende fjer med hjem, tænkte jeg at vi måtte gøre kunsten efter herhjemme også. Jeg havde kun brune fjer i gemmerne, så en gul kylling gik ikke. Og nu er vi så oppe på noget ala 10 små beige-brune kyllinger. Jeg frihåndsklipper og kommer lim på, hun tilsætter selv fjer og sætter øjne og næb der hvor hun synes de skal være.

Cookies, fødselsdagsfejring og påskekyllinger. Kan man ønske sig mere?

Nå jo, de gule hyacinter fik jeg af min svigerinde og svoger i lørdags. Er de ikke fantastiske? Jeg har aldrig set dem i den farve før. De står og dufter helt fantastisk på mit spisebord... og så til den opskrift.

Der bliver ca. 20 cookies ud af en portion.

Ingredienser:
170 gram saltet smør, stuetempereret
150 gram brun farin
50 gram sukker
1 M/L æg
2 teskeer vaniljesukker
250 gram hvedemel
2 teskeer majsstivelse
1 teske bagepulver
en knivspids salt
75 gram god mørk chokolade, hakket
75 gram god lys chokolade, hakket
75 gram god hvid chokolade, hakket

Fremgangsmåde:
Smøret kommes i en skål piskes lyst og luftigt med elpisker/røremaskine - ca. et minut på medium hastighed. Brun farin og sukker tilsættes og der piskes igen indtil lyst og luftigt.

Æg tilsættes og røres i.

I en anden skål vejes vaniljesukker, mel, majsstivelse, bagepulver og salt af og det blandes i dejen lidt efter lidt indtil den er ensartet.

Den hakkede chokolade tilsættes, og dejen vendes hurtigt rundt.

Dejen skal nu stå på køl i en time, to eller natten over. Det gør det nemmere at rulle kugler til cookies senere og det har en betydning for, hvor meget cookiesne flyder ud når de bliver bagt.

Når dejen har stået på køl, tændes ovnen på 200 grader. Almindelig ovn.

Med en spiseske tager du dej og former til en kugle. Dejen er hård, men ligeså snart du former kuglerne i hænderne bliver den blød og nemmere at arbejde med.

Bagetiden afhænger af hvor store cookiesne er, men hvis de er på med størrelse med mine, skal de bage i 10 minutter på 200 grader. Så er de lige blevet gyldne i kanten og ser stadig ubagte ud i midten. Det er det helt perfekte tidspunkt at tage dem ud af ovnen.

Hvis du får flere cookies end tyve, skal de have mindre tid i ovnen, og har du færre skal de sandsynligvis have lidt mere. Du skal gå efter at de lige er blevet gyldne i kanten. Så hold øje med dem.

Lige umiddelbart, når man tager dem ud af ovnen, tænker man de er ubagte, men sådan skal de være!

Det giver det bedste slutresultat, hvor de er sprøde udenpå og bløde inden i, og dermed kan for lang bagetid godt ændre på resultatet.

Når du tager dem ud af ovnen skal du lade dem blive på bagepladen og køle ned i 5 minutter, hvorefter du lægger dem på en bagerist til fuld afkøling.


Prøv dem, du vil ikke fortryde det. Det vil du virkelig ikke ♥

Kommentarer

Populære indlæg