strik og kage - altid en god kombination + opskrift på cheese cake

magisk værksted og cheese cake - hejmagi.dk

I lørdags løb april måneds Magiske Værksted af stablen og på bordet var der strik, cheese cake og masser af hygge og koncentration ♥

Der kom afbud i sidste øjeblik, så vi var ikke så mange, men ikke desto mindre så var der plads til mere fordybelse. Det her værksted var ikke helt som de forgående, for med strik skulle der en del flere af de små hjerneceller i brug end tidligere og som altid, så fik jeg ikke taget billeder undervejs fordi jeg blev opslugt.

Der blev slået masker op, talt lidt om opskrifter, strikkefasthed og der blev strikker små sløjfer og sat på elastikker. Jeg tror de deltagende var overrasket over, hvor hurtigt tre timer var gået og hvor lidt man i realiteten når, som nybegynder - og hvor meget man egentlig skal koncentrere sig som ny strikker.

Men om ikke andet, så var det også super hyggeligt og intimt. Snakken gik og pind efter pind kom der også et lille resultat, som de kunne tage med hjem.

Jeg havde som altid sørget for lidt at drikke og at guffe på, og denne gang stod det altså på en cheese cake af den ubagte slags. Med hvid chokolade og citron og pynt en masse. Hvis du vil gøre mig umagen efter, får du hermed en opskrift.

Ingredienser:
220 gram digestive kiks (ca. jeg står ikke og knækker kiks over i halve for at få den præcise vægt)
100 gram smør
5 blade husblas
saften fra to citroner
200 gram hvid chokolade
200 gram natural flødeost
200 gram sukker
2,5 dl fløde

Til pynt brugte jeg en digestive kiks, smuldret, en lille håndfuld blåbær, perlemorsfarvede sukkerkugler, kandiserede violer og hornvioler.

Fremgangsmåde:
Kiksene kommes i en blender og blandes til krummer. Smørret smeltes og røres i krummerne.
En kagering eller ringen fra en springform med en diameter på ca 23-24 cm sættes på et skærebræt med bagepapir, og kiksemassen fordeles i bunden. Den skal trykkes godt ned og gerne være fin glat.
Bunden sættes i køleskabet mens ostefyldet laves.

Udblød husblas i koldt vand og varm citronsaften op i en lille gryde. Tag gryden af varmen og vrid husblas fri for vand, hvorefter den røres ud i den varme citronsaft. Når den er semltet, stilles den til side indtil den er håndvarm.

Imens piskes flødeost og sukker let i en skål. Den hvide chokolade sættes til smeltning over vandbad.
Citronsaften tilsættes flødeosten og vendes i. Pisk fløden til let skum og stil til side. Den smeltede chokolade vendes i ostemassen og herefter flødeskummet lidt efter lidt.

Bunden tages ud af køleskabet og kageplast sættes langs kanten. Ostefyldet hældes i og fordeles.
Man kan med fordel, mens man holder ringen på plads, banke skærebrættet lidt i bordet, for at ostefyldet får en glat overflade.

Kagen skal stå i køleskabet 3-4 timer eller gerne natten over, før den er stivnet og klar til at spises.

Inden servering anrettes den på et fad eller tallerken og pyntes. Voila! Velbekomme 🌿

magisk værksted - lille sløjfe #hejlillesløjfe - hejmagi.dkKommentarer

Send en kommentar

Populære indlæg