Et navn til lillesøsterHvad er det der er med navne? De giver med det samme en, en fornemmelse i kroppen. Alle navne er bundet op med nogen man kender, som hedder det. Nogen man engang kendte, kollegaers børn, eller har set i fjernsynet, hørt om etc.

Men et navn er jo også bare en ret stor ting. Det er ikke noget man bare lige ændrer, når det først er givet. Det skal gerne passe til personen, og hvordan ved man egentlig om det gør det, før man har mødt personen?

Det er virkelig svært for os at finde et navn til lillesøster... Vi har haft mange navne i spil, men enten er vi ikke lige henrykte, vi føler vi ikke rigtig "mærker det" eller også så mister vi lidt begejstringen over navnet efter nogle dage eller uger.

Navne vi har haft i spil er, i uvilkårlig rækkefølge:

Agnes
Silke
Solvej
Isabel (Isabelle)
Isabella
Alberte
Signe
Anna
Emma

Det kan godt være det stadig bliver et af de navne. Men vi føler os helt på bar bund. Jeg kan også godt lide Vigga, Naomi, Noelle og Savannah.
Vigga er udelukket fra Jacobs side, fordi han kender nogen som har en datter der hedder det. De andre tre navne er lidt for moderne til ham. Han er mere vild med gamle danske navne.

For mit vedkommende er Anna udelukket, fordi rigtig mange ved første øjeblik ikke forstår at Sienna hedder som hun gør og ikke Sianna. Så på den måde minder Sienna og Anna bare for meget om hinanden.

For mig er Alberte også udelukket, fordi Jacobs søster og svogers lille niece netop er blevet døbt det, og så vil det altså blive lidt rodet for dem at der er en kusine Alberte på begge sider af familien.

Solvej har hele tiden været Jacobs yndlings men jeg kunne bare ikke rigtig føle det. På samme måde havde Jacob det med Silke, som var mit nummer 1.

Signe hedder min mors fætters kone, og Jacobs bedste vens kæreste. Vi kan godt lide navnet, men jeg synes måske der kommer nogle lidt for tæt på, som også hedder det.

Isabella var også på spil da vi skulle finde navn til Sienna, så måske det er der vi ender... eller Silke ♥

Kommentarer

 1. Hvad med et dobbelt navn? Det gør tit, ar man ikke kender andre med præcis de to samme navne og lidt valgmuligheder ift om barnet skal kaldes begge navne, det første eller sidste.

  Min datter heddder Carla Athene, bliver som regel kun kaldt Carla 😊

  SvarSlet
  Svar
  1. Carla og Athene er rigtig søde navne, også i kombination, men vores efternavn er rigtig langt og med bindestreg så vi har lidt udelukket dobbeltnavne. Jeg tror også vi har afskrevet Isabella fordi det lige er en tand for langt... så. Vi er rinelig meget på bar bund.

   Slet

Send en kommentar

Populære indlæg