Mazarintærte med rabarber eller stikkelsbær


Den her tærte, jeg i dag vil dele opskriften på, med dig, den er ret genial. Hvis jeg selv skal sige det. Det er en mazarintærte, med syrlig frugt. Jeg har både brugt den til rabarber og stikkelsbær, og begge smager helt fantastisk. 

Den her kage er super, fordi kombinationen af sød marcipan og syrlig frugt, gør noget helt særligt ved mine smagsløg. Der er næsten ikke noget bedre, når vi kommer til kage. Synes jeg.

Jeg har ikke noget billede af kagen med stikkelsbær. Den blev simpelthen spist for hurtigt, mens den stadig var lun. Da vi fik den med rabarber, havde jeg lavet den dagen i forvejen og ladet den stå i køleskabet indtil servering. På begge måder smager den helt fantastisk.

Kagen bages i en springform på ca. 24 cm.

Ingredienser:
150 g blødt smør
150 g sukker
150 g marcipan, revet
2 æg, M/L eller jumbo
50 g hvedemel
250-300 g frossen rabarber eller stikkelsbær
Lidt smør til bageformen

Valgfrit, til pynt og servering:
Hvid chokolade, rødskovsyre, kanelsukker samt cremefraiche rørt med hjemmelavet vaniljesukker.

Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 175 grader, almindelig ovn.

Kom blødt smør og sukker i en skål og pisk det lyst og luftigt. Tilsæt marcipanen som du har revet på et rivejern. Rør rundt til ensartet masse (ikke piske mere).

Tilsæt æg, et af gangen, og rør rundt. Tilsæt melet, rør rundt.

Hæld dejen i en foret og smurt springform. Jeg plejer at lægge et stykke bagepapir over bunden, inden jeg sætter selve formen fast, og smører så det hele med lidt smør. På den måde er kagen nem at flytte over på en tallerken før servering.

Oven på dejen lægges den syrlige frugt mens den stadig er frossen.

Der kan eventuelt drysses et lag kanelsukker over frugten. Det smager lækkert, og giver et let knas hvis kagen spises når den er varm. Jeg har både lavet med og uden, og begge dele er godt.

Kagen bages indtil dejen er har taget farve over det hele. Altså let gylden. Der kan være lidt forskel på hvor længe kagen skal bages, alt efter hvor meget frugt der er på kagen, men mellem 40 og 60 minutter, og måden du afgør om den er færdig, er ved det gyldne look, samt at stikke med en kniv og se om der hænger dej ved.

Hvis du vælger at bruge frisk frugt, det kan man sagtens, men så er bagtiden nærmere de 30-40 minutter end de 60.

Server kagen varm med med lidt cremefraiche rørt med vaniljesukker til, eller server den kold med revet hvid chokolade og rød skovsyre på toppen (Den kolde version kan også godt spises med rørt cremefraiche). Velbekomme ♥
Kommentarer

Populære indlæg