oreo cheese cake


Min lillebror elsker Oreos. Og jeg synes egentlig også selv de smager ret godt. Så da min mor spurgte om jeg tog kage med, til en lille sammenkomst jeg selv havde arrangeret, de skulle holde for mig, hjemme hos dem, var det ikke svært for mig at vælge, hvad min medbragte kage skulle indeholde.

Det måtte blive et eksperiment, for jeg er også ret vild med cheese cake. Siden i vinters har jeg gået og drømt om at få en gammeldags ostelagkage med syltede kirsebær på toppen til min fødselsdag, men da jeg faldt over et billede på instagram med Oreos lagt op som månens cyklus, kombineret med især min lillebrors forhold til den lille småkage, så kunne det kun være dem som skulle indgå i min ostelagkage. Kirsebærene blev dømt ude, selvom, når jeg tænker over det nu, så kunne kombinationen med syltede kirsebær i gele ovenpå kage, have været ... uovertruffen. Men den blev nu også rigtig, rigtig god uden, så, jeg vil dele opskriften med dig her. 

Kagen er god at lave dagen i forvejen, og pyntes så på dagen hvor den serveres. Kagen kan også laves om morgenen og dermed pyntes og serveres om aftenen. Jeg pyntede om morgenen og serverede til eftermiddag, og der var Oreos'ne som var brugt til pynt altså nået at blive ret bløde. Man kunne dog ikke se det, så det var ikke noget som påvirkede udseendet.

Ingredienser:
3 pakker Oreo - to til kagen og en til pynt (og der vil nok være lidt til rest, til kagepynteren)
110 g smør
380 g natural flødeost
100 g flormelis
2 teskeer vaniljesukker (f.eks. hjemmelavet)
saften fra en halv citron
1/2 liter fløde
4 spiseskeer kakaopulver
4 blade husblas
Desuden; lidt hindbær, blåbær, perlemorsfarvede sukkerkugler, violer og citronmelisse til at pynte med.

Fremgangsmåde:
To pakker oreos skilles ad, og den hvide creme kommes i en skål (og bruges i ostecremen) og kiksene kommes i en blender.
Kiksene blendes til de er helt findelte og smørren smeltes og blandes i. Kikseblandingen hældes op i en springform som er stillet direkte på en tallerken uden bund. Blandingen fordeles i formen og presses flad med en spiseske.

Det hvide creme fra oreos'ne blandes med natural osten, lidt ad gangen, således at man kan få mast de fleste af klumperne ud.
De fire bladehusblas fordeles i to skåle med iskoldt vand, med to blade i hver.
Flormelis, vaniljesukker og saften fra den halve citron kommes i og der piskes kort med elpisker, så vi kan få bugt med de sidste klumper og cremen bliver helt ensartet.
Der piskes flødeskum af den halve liter fløde og den vendes i ostecremen. Fløden skal kun lige piskes til en skum og ikke så hårdt som normal flødeskum.
Cremen deles i to.
Først laver vi den hvide creme, som skal være midterste lag i kagen.
Vandet hældes fra den ene skål med husblas, og bladende skal ikke vrides, de må gerne have en smule vand på sig stadig. Skålen med husblas sættes i microovn i 20 sekunder, hvorefter en spiseske creme fra den ene skål blandes i, for at køle husblassen ned, inden den skal vendes i skålen med creme. Når husblassen er vendt i, fordeles den ovenpå kiksebunden. Hæld den på i midten og arbejd den ud til siderne med en ske, således der ikke kommer noget creme på kageformen højere oppe end hvor cremen går til når den er fordelt. Man kan med fordel banken tallerkenen med kagen let i køkkenbordet for at få eventuelle luftbobler til at forsvinde. Kagen sættes nu i køleskabet og det øverste lag laves.

De fire spiseskeer kakao hældes i den anden skål med ostecreme. 
Ligesom før, hældes vandet fra den sidste skål med husblas og sættes i microovnen i 20 sekunder. En spiseske chokoladecreme blandes i og herefter blandes husblassen i cremen.
Tag kagen ud fra køleskabet.
Hæld den på i midten og arbejd den ud til kanten ligesom før.

Kagen sættes på køl til dagen efter, eller minimum i 5 timer. 

Kagen pyntes med Oreos delt i to. Og her er årsagen til, hvorfor man skal bruge en hel pakke Oreos til pynt. Det er ikke altid at de skilles lige pænt og ofte knækker kiksene. Men i alt skal der bruges 7 delte kiks, delt så de ligner forskellige tidspunkter i månens cyklus og en hel kiks. 
Desuden pyntes der med hindbær, blåbær, små sukkerkugler, hvide violer og citronmelisse.

Server og nyd ♥Kommentarer

Populære indlæg