om lykke, grønne valg og lidt magi

Jeg tror på at vi er vores egen lykkes smed og jeg mener at vi alle har et ansvar, for os selv, vores medmennesker og den jord vi går og bor på. Og så har jeg en svaghed for magi.
Vi har i flere år været mere eller mindre bevidste om vores valg i forhold til økologi og bæredygtighed hjemme hos os. Men specielt efter jeg blev gravid og vi fik vores datter, har vi ændret vores vaner.

Når man venter en lille spire bliver man bombarderet med info om hvordan man skal leve, spise, agere og modsat - hvordan man bestemt ikke skal leve, spise og agere. Hvad man skal smøre på sin hud og hvad man bestemt ikke må smøre på. Selvom jeg ikke troede jeg var en type der bekymrede mig ret meget, men godt vidste jeg var kæreste med en der var god til det, så væltede det nærmest indover os med velmenende råd, foldere om diverse, links til artikler etc. Det var som om al info bare faldt ind over os, uden at vi skulle gøre det mindste for selv at opsøge det. Så vi blev klogere og begyndte at tage endnu flere bevidste valg.

Vi spiser hovedsagligt økologisk, i hvert fald hvad det angår grøntsager, frugt, korn, mælk og æg. Vi kunne blive bedre til at spise mere økologisk kød, men det er ikke hver gang, at det er det der falder i kurven. Vi prøver så vidt at have mindst en kødfri dag om ugen. Når økologi ikke er en mulighed vælger vi dansk, og i nogle tilfælde vælger vi dansk over økologisk, for hvilken mening giver det at en vare er fraget fra den anden side af jorden, selvom den er økologisk, når vi kan få en vare næsten magen til, men produceret og fragtet fra et andet sted i Danmark. Vi falder i baljen en gang imellem, nogle gange er det fordi lysten er større end fornuften, nogle gange er det æstetikken der spiller ind, nogle gange er det fordi alternativet er nemmere og vi er trætte småbørnsforældre. Vi er kun mennesker.

Vi bruger hovedagligt cremer, shampoo osv. der er svanemærket, og også gerne økologisk.  I takt med at jeg bruger min make-up op, bliver det også skiftet ud med bedre alternativer. Men jeg bruger ikke meget og jeg synes ikke det kan retfærdiggøres og er bæredygtigt, at jeg smider det ud jeg har, for at købe nyt nu hvor det er produceret og købt.

Vores datter har meget økologisk tøj. Det er som om, at det er nemmere at fine pænt økologisk tøj til børn end til voksne. Desuden vokser hun jo stadig, så hun skal skifte garderobe ofte og også selvom det ikke er slidt ned, hvor vores tøj bliver brugt til det er slidt i stykker. Vi gemmer dog alt børnetøjet i tilfælde af der skulle komme en lillebror eller lillesøster en dag.  Jeg prøver at være bevidst om de valg jeg tager når jeg køber nyt tøj.

Jeg elsker at være kreativ. Om det være sig at folde origami eller at strikke og når det omhandler kreativitet har jeg et motto der lyder ”det har jeg ikke prøvet før, det kan jeg sikkert godt finde ud af”. Jeg kan dog ikke lide at lave noget som ikke har en brugsværdi eller pynteværdi. Hvorfor jeg i perioder hverken folder origami eller strikker eller har gang i andre kreative projekter, fordi vi ikke mangler noget eller fordi jeg ikke er inspireret til at se hvad vi ikke kan leve uden.

Jeg har også en holdning til vores humør. Jeg tror på at vi selv har et ansvar for vores egen glæde og lykke. 

Og nu til det med magien. Magi er noget der opstår. Det kan være når vi selv har gjort noget for det eller når vi mindst venter det. Men vigtigst at huske, den er der kun når vi ser efter den. Der kan opstå en helt magisk stemning når man står under kirsebærtræet der blomstrer og en lille vind ryster de fine lyserøde blade ned over dig. Eller når du kigger på din ven, partner, kollega og i får øjenkontakt og bryder ud i helt ukontrollerbar latter, fordi kun i kender til det i griner af. Eller når din hund lærer et nyt trick. Når din mor eller veninde kommer forbi med en blomst når du mindst venter men mest har brug for det. Når der tikker en sms ind fra en du netop lige sad og tænkte på. Magi er også når vi afleverer vores pantflasker, gamle bukser, eller møblet som stadig var i fin stand, men ikke længere passede ind, til genbrug og dermed bidrager til den cirkulære økonomi. Magi er noget du laver og den kan findes alle vegne, hvis blot du åbner dit øje for det.


Jeg har meget mere på hjerte, men det må komme hen ad vejen. Velkommen til mit lille –magiske- hjørne af cyberspace og jeg håber vi ses igen!

breakfastclub - hej magi - @juliemakes  #breakfastpeople

Follow

Kommentarer

Populære indlæg